7 Abilităţi minuntate care vă vor face să apăreţi ca un profesionist...

7 Abilităţi minuntate care vă vor face să apăreţi ca un profesionist în securitate cibernetică

3043
Marco Essomba

Lucrez în domeniul reţelelor și securităţii de mai mult de o decadă. Ca inginer de securitate a reţelelor, consultant de securitate și, acum, fondator și CTO al iCyber-Security Group, aceste produse m-au deservit cu bine de-a lungul anilor, pentru a putea ieși în evidenţă din mulţime. Luaţi în considerare faptul că lista de mai jos nu este sponsorizată sau recomandată de nici un vendor. Ea a rezultat din experienţa mea proprie și nu reprezintă Sunteți un absolvent de IT sau un inginer de securitate a rețelelor care dorește să își îmbunătățească cariera și să iasă în evidență din mulțime? În acest caz acest articol este pentru dumneavoastră adevărul absolut.

unt părtinitor prin faptul că am ajuns să îndrăgesc aceste produse, pe care le voi înșira mai jos, utilizându-le în decursul anilor.

1.Tehnologii de routare și switching
 • Ce: Cisco este vendorul de facto pentru tehnologii de routare și switching deţinând o felie mare din piaţa enterprise.
 • De ce: Dată fiind prezenţa ubicuă a router-elor și switch-urilor Cisco în zona enterprise, merită să vă investiţi timpul pentru a învăţa bine Cisco R&S și a dobândi cunoștinţe teoretice si practice despre produse.
 • De unde să începeți: Download-aţi un simulator ca GNS3 sau VIRL http://virl.cisco.com/ sau Eve-NG: http://eve-ng.net
2.Tehnologii firewall
 • Ce: Check Point Technologies este unul dintre cele mai populare firewall-uri perimetrale enterprise.
 • De ce: Firewall-ul Check Point este cel mai utilizat în rândul companiilor din topul Fortune 500 datorită interfeţei utilizator simplă și intuitivă și datorită motorului de inspecţie puternic. Certificarea și expertiza practică sunt foarte de dorit.
 • De unde să începeți: Începeţi cu firewall-ul Check Point R80. Poate fi download-at ca un appliance virtual.
3. Detectarea intruziunilor și sisteme de prevenire
 • Ce: Sourcefire face parte acum din Cisco. Bazându-se pe motorul Snort, Sourcefire este cea mai bună opţiune IPS/IDS pentru mulţi clienţi enterprise. Datorită faptului că Sourcefire a fost cumpărată recent de către Cisco, va continua să crească în domeniul enterprise.
 • De ce: Sourcefire și Snort vă vor învăţa o mulţime de trucuri despre detectarea intruziunilor și prevenţie, pornind de la protecţia împotriva unor simple atacuri cibernetice și până la cele mai sofisticate tactici de apărare.
 • De unde să începeți: Download-aţi o versiune gratuită de Snort: https://snort.org/downloads. Un trial Sourcefire este disponibil: h t t p s : / / i n fo. s o u r c e f i r e . c o m / 4 5 D a y Fr e e E v a l – A S A 5 5 0 0 . html?keycode=000950082.
4. Secure Web Gateways
 • Ce: Clearswift este renumit pentru MIMEsweeper Content Inspection Engine care protejează email-urile și tranzacţiile web împotriva malware.
 • De ce: Deoarece securitatea cibernetică continuă să fie o provocare majoră pentru companiile mici și mari, protejarea datelor stocate sau în mișcare este o temă fierbinte.
 • De unde să începeți: Începeţi cu Clearswift SECURE Web Gateway. Solicitaţi un demo și un trial: https://www.clearswift.com/contact-us#demo.
5. Application Delivery Controllers (ADC)
 • Ce: F5 Networks este liderul pieţei Application Delivery Controllers (ADC). Cel mai popular produs F5 este F5 LTM care ajută companiile să livreze “aplicaţii fără constrângeri”.
 • De ce: ADC-urile sunt cruciale pentru livrarea de Enterprise Apps într-o manieră rapidă, sigură și elastică. Deoarece lumea aparţine acum aplicaţiilor mobile, ADC-urile F5 vor continua sa crească.
 • De unde să începeți: Începeţi cu F5 LTM. Solicitaţi download-area unui trial: https://f5.com/products/trials/product-trials.
6. Autentificare cu doi factori
 • Ce: RSA este unul dintre liderii soluţiilor de autentificare cu 2 factori din domeniul enterprise.
 • De ce: Numărul crescător de atacuri cibernetice face ca securitatea sa rămână un subiect fierbinte. O autentificare puternică rămâne una dintre cele mai eficiente prime linii de apărare împotriva infractorilor cibernetici.
 • De unde să începeți: Începeţi cu RSA SecurID. Puteţi solicita un trial: https://www.rsa.com/en-us/ products-services/identity-access-management/securid sau mă puteţi contacta.
7. Sisteme de operare și API-uri
 • Ce: Linux/Unix și alte arome derivate sunt sistemele de operare preferate utilizate ca motor principal într-o mulţime de reţele și dispozitive de securitate, ca și în sistemele back office.
 • De ce: Stăpânind arta Linux/Unix, API-urilor și CLI o să vă deschidă o lume de shell scripting, instrumente de securitate cibernetică și alte tehnologii care sunt esenţiale pentru a stăpâni operaţiunile de reţea si securitate.
 • De unde să începeți: Sunt disponibile multe arome. Vă recomand Ubuntu ca punct de plecare, deoarece este prietenos cu începătorii.

Am înfiinţat iCyber-Academy datorită lipsei semnificative de abilităţi, pe care le-am constatat luând contact cu companiile pentru a ajuta echipele lor să se descurce mai bine cu tehnologiile pe care le utilizează pentru a-si proteja afacerile. Din păcate, cel mai adesea, am observat această lipsă de abilităţi atunci când am mers la clienţi care au suferit o breșăde securitate și echipele lor erau

nesigure cum să trateze problema. Am realizat că în ciuda faptului că aveau tehnicieni foarte buni, echipele se luptau adesea să ofere o reacţie puternică și rapidă bazată pe tehnologiile și instrumentele de care dispuneau și că problemele se înrăutăţeau pe măsură ce tot mai multe instrumente erau cumpărate pentru a proteja companiile pe o scară și mai largă. Astăzi, iCyber-Academy este unul dintre liderii furnizării de training de securitate cibernetică din Europa. Furnizăm un mediu în care consultanţi de elită pot învăţa, obţine acreditări, au acces la mentoring, contacte si pot obţine oportunităţi suplimentare pentru a face afaceri. Am instruit peste 100 de consultanţi independenţi de securitate. Acelaşi mediu este disponibil și pentru companii și peste 100 de companii au fost deja instruite, adesea la faţa locului. Adesea cursurile noastre sunt livrate prin intermediul unor companii recunoscute de training, cum sunt Avnet și Arrow. iCyber-Academy 22 – Cybersecurity Trends Cea mai recentă ofertă este un program de 10 luni (de obicei de una sau mai multe săptamâni pe lună) care oferă un program complet de training end-to-end. Acesta permite echipei de securitate IT și consultanţilor pe care îi aveţi să dobândească abilităţile necesare de care au nevoie pentru a se ocupa de orice proiect de securitate. Fiecare sesiune de training este o combinaţie de cunoștinţe teoretice, activităţi practice și studii de caz din viaţa reală. După absolvirea programului, veţi putea lansa, implementa și realiza arhitecturi de soluţii de securitate cibernetică, utilizând produse de la vendori care sunt lideri în securitatea cibernetică, cum sunt: F5 Networks, Clearswift, A10 Networks, Check Point, Juniper, RSA, ProofPoint, etc. V eţi avea, de asemenea, oportunitatea de a face parte dintr-o comunitate de experţi de elită în securitate cibernetică, care poate oferi servicii profesionale la nivel de expert, la preţuri premium. Academia oferă, de asemenea, și cursuri de scurtă durată și elaborează un mediu de training online pentru 2018. Scopul nostru este să ne adresăm nevoilor de training de top, în timp ce multe alte programe valoroase sponsorizate de guverne se adresează nevoilor de training entry level.

Lista completă de cursuri de securitate

Paleta noastră de programe de training end-to-end vă permite să dobândiţi abilităţile necesare pentru a vă putea ocupa de orice proiect de securitate cibernetică. Fiecare sesiune de training este o combinaţie de cunoștinţe teoretice, activităţi practice și studii de caz din viaţa reală. Programul de training este alcătuit din 10 module, care pot fi urmate independent sau ca parte a întregului pachet:

 1. Bazele securităţii aplicaţiilor
 2. Cum să proiectezi reţele și aplicaţii securizate
 3. Firewall-uri pentru aplicaţii Web
 4.  Firewall-uri de reţea & IDS/IPS
 5. Application Delivery Infrastructure – ADI
 6.  Global Traffic Management
 7. Realtime Content Scanning – ICAP
 8. Integrating ICAP & ADC
 9. SSL Offloading
 10. Proiectarea și construirea unei platforme integrate de securitate cibernetică

După absolvirea programului, veţi putea lansa, implementa și realiza arhitecturi de soluţii de securitate cibernetică și veţi avea oportunitatea de a face parte dintr-o comunitate de experţi de elită în securitate cibernetică, care poate oferi servicii profesionale la nivel de expert, la preţuri premium. Așa cum am afirmat mai devreme, programul este disponibil prin intermediul unor companii de training recunoscute, sau companiile pot achiziţiona toată paleta de cursuri pentru angajaţii sau consultanţii lor independenţi și pot beneficia de programul de membru al Academiei pentru oportunităţi suplimentare de networking și mentoring.

BIO

Marco Essomba este Certified Application Delivery Networking și Cyber Security Expert cu o bună reputație în companii de top din industrie. El este fondatorul iCyber-Security, o companie din UK, care permite organizațiilor din sectorul bancar, financiar, sănătate, retail și asigurări să își protejeze activele digitale. https://www.linkedin.com/in/marcoessomba/ https://www.icyber-security.com