Camera de Comerţ și Industrie România-Israel sărbătorește 25 de ani pe piaţa...

Camera de Comerţ și Industrie România-Israel sărbătorește 25 de ani pe piaţa din România

1035

Camera de Comerț și Industrie România Israel (CCIRI) și-a sărbătorit cei 25 de ani de existență în România în cel mai înalt punct al Bucureștiului – SkyTower. Evenimentul „25 and sky is the limit” a reunit personalități de seamă atât din România, cât și din Israel.

CCIRI-Trends-No-4Printre cei aproximativ 150 de invitaţi, s-au numărat Excelenţa Sa, Ambasadorul Statului Israel în România, doamna Tamar Samash, șeful misiunii economice al Ambasadei Israelului în România, domnul Matan Safran, președintele Federaţiei Comunităţilor Evreiești și, în prezent, deputat în Parlamentul României, domnul Aurel Vainer și președintele fondator al CCIRI, domnul Jose Iacobescu.

Evenimentul a marcat sărbătorirea a 25 de ani de relaţii bilaterale între România și Israel. Obiectivul principal al CCIRI în toţi acești 25 de ani a rămas neschimbat: creșterea schimburilor bilaterale între cele două ţări. Fie că este vorba de importuri sau de exporturi, Camera de Comerţ România – Israel lucrează pentru atingerea acestui obiectiv atât cu Ambasada Israelului în România, cât și cu Ambasada României în Israel.

„Ne bucurăm și ne onorează să avem lângă noi, cu această ocazie specială, astfel de prieteni. Sărbătorim un sfert de secol în care am colaborat cu oameni excepționali, cărora le mulțumim pentru implicarea susținută în toate proiectele Camerei. Am oferit fiecăruia câte o medalie ediție limitată, în semn de mulțumire pentru sprijinul acordat.” Călin Coșar, Președinte Camera de Comerţ și Industrie România Israel

CCIRI-Cybersecurity-Trends-No-4Pentru a susţine cererile de import-export dintre România și Israel, CCIRI caută producători, distribuitori sau parteneri pentru diverse companii din cele două ţări. Totodată, Camera de Comerţ și Industrie România-Israel sărbătorește 25 de ani pe piaţa din România pentru a spori creșterea schimburilor bilaterale, Camera urmărește să atragă cât mai mulţi membri prin organizarea de evenimente de networking dedicate atât companiilor deja membre, celor simpatizante, cât și partenerilor și potenţialilor parteneri.

O altă direcţie de acţiune o reprezintă crearea unor grupuri de lucru care să susţină, cu o anumită regularitate, dezbateri axate pe câteva sectoare de activitate. Aceste dezbateri neutre au rolul de a oferi o vedere de ansamblu din perspectiva comunităţii de afaceri. Primul astfel de grup de lucru, în sectorul „financial services”, este constituit din reprezentanţii a cinci bănci și deja și-a început activitatea.

Printre sponsorii principali ai evenimentului se numără: Firon Bar Nir, Leumi Bank, New Kopel, Tuborg și SkyTower.

Fondată în 1990, Camera Bilaterală de Comerţ și Industrie România Israel este o organizaţie non-profit care numără printre membri săi companii de renume atât în România, cât și în Israel, din diverse sectoare de activitate. Relaţiile comerciale sunt vitale pentru ambele ţări și în multe privinţe se dezvoltă în ciuda condiţiilor economice dificile. Pornind de la acest aspect, activitatea Camerei caută să valorifice potenţialul de comerţ și afaceri bilaterale în toate sectoarele de activitate. Printre serviciile cu care Camera vine în întâmpinarea membrilor se numără: listarea în cataloage de business, buletine legislative, reprezentare atât în relaţia cu administraţiile locale, cât și de stat, oportunităţi de marketing.