Ghidul Cyber Crime pentru afaceri mici și mijlocii

Ghidul Cyber Crime pentru afaceri mici și mijlocii

923
Aflaţi cum hackerii pot face ravagii și învăţaţi ce puteţi face pentru a vă proteja

Afacerile locale sau agenţiile guvernamentale sunt o parte importantă a comunităţii. Oamenii se simt în siguranţă aici. Viaţa e bună. Dar, acestea au de asemenea o parte întunecată.

Atacurile cibernetice sofisticate sunt orientate de regulă către aceste organizaţii, fie că vorbim despre întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) fie despre agenţiile guvernamentale. Aceste infracţiuni nu fac întotdeauna valuri în presă, cum fac cele privind atacurile care au lovit state naţionale sau entităţi mari precum Sony, dar sunt mult mai extinse. Vestea bună? Vă puteţi proteja afacerea dumneavoastră de aceste atacuri cibernetice. Vă vom arăta cum.

Ameninţările cibernetice sunt mult mai sofisticate astăzi decât oricând, ceea ce face ca infractorii să vizeze întreprinderile mici din comunitate. Infractorii cibernetici pot fi „hacktiviști” cu agende sociale care doresc să perturbe afacerea dumneavoastră de zi cu zi sau grupări infracţionale organizate care folosesc datele financiare sau personale ale clienţilor dumneavoastră în scopuri ilicite.

În 2014, firmele mici cu venituri anuale de mai puţin de 100 milioane $ au redus cu 20% cheltuielile de securitate, în timp ce companiile mari au crescut investiţiile în securitate cu 5%.

Cyber Crime în afacerile curente

IMM-urile investesc de obicei mai puţin timp și bani în securitatea reţelei decât companiile mari. Aceasta înseamnă că sunt ţinte ușoare pentru infractorii cibernetici. Dar chiar dacă întreprinderile mici nu sunt ţintite în mod specific, atacurile automatizate scanează în mod constant în căutarea de date vulnerabile și computere neprotejate care pot fi folosite ca o resursă.

Încălcări ale securităţii la companii mari au costat în 2013, în medie, între £ 450.000 ($ 697.000) și £ 850.000 (1,3 milioane $). Pentru o afacere mică, o încălcare ar putea costa între £ 35.000 și 65.000 £. Deturnarea companiilor mai mici mai degrabă decât a entităţilor individuale mari păstrează atacatorii în anonimat, departe de mass-media și de guvern, permiţându-le să facă profituri mari de la mai multe companii compromise. În unele cazuri, întreprinderile mici nu sunt nici măcar ţinta finală. Sunt de multe ori cea mai slabă verigă într-un atac, lanţ de încredere, în care atacatorii vizeză parteneri de afaceri mai mari.

Vânzarea cu amănuntul este una dintre primele cinci industrii în ceea ce privește volumul de atacuri și tentativele de intruziuni. Chiar și organizaţiile mici și mijlocii pot stoca date valoroase, care înseamnă bani pentru băieţii răi. Și infractorii cibernetici pot viza segmente de piaţă, verticale care le permit să profite de vulnerabilităţi comune și profituri ridicate de la mai multe victime.

Actualizați-vă măsurile de protecție

În ciuda ameninţărilor care evoluează rapid, multe IMM-uri și agenţii locale sunt încă axate pe strategiile de apărare moștenite, cum ar fi un firewall simplu. Primul pas este un upgrade la firewall de ultimă generaţie NGFW sau united threat (UTM), dispozitiv care combină toate metodele de apărare existente astăzi într-un unic device, ușor de administrat și rentabil.

PRIMUL PAS

Platforma WatchGuard oferă cele mai performante metode de apărare din industrie în fiecare categorie și lucrează la viteză redusă, astfel încât să nu utilizeze la maxim performanţa reţelei chiar și cu toate motoarele de securitate pornite. WatchGuard Firebox® M200 și M300 sunt firewall-uri cu până la 218% mai rapide decât concurenţa, cu performanţă de neegalat și până la 385% mai rapide pentru inspecţia traficului criptat.

PASUL DOI

Dispozitivele de securitate sofisticate de astăzi au controale pentru a detecta diferite părţi ale unui atac, dar atacatorii pot găsi încă modalităţi de a se sustrage mecanismelor de apărare. Apărarea în profunzime umple golurile. Teoria din spate este că trebuie să creaţi mai multe straturi (sau link-uri) de apărare pentru a preveni diferite tipuri de atacuri, cu atât mai multe pentru a maximiza protecţia dumneavoastră. Cu cât un sistem de securitate are mai multe nivele cu atât complică sarcina unui atacator și reduce șansele unei breșe.

PASUL TREI

Ameninţările trebuie să fie mai întâi identificate, pentru ca apoi să fie blocate. Organizaţiile mici sunt atacate și compromise în fiecare zi, dar o treime din acestea nu își pot da seama dacă au fost atacate sau nu. În mod normal unei organizaţii mici îi ia aproape 80 de zile ca să își dea seama dacă a fost penetrată. Până realizează această problemă pagubele deja au fost produse. Aceste breșe sunt nedetectate deoarece aceste organizaţii au prea multe date de analizat și nu pot face faţă. Deoarece nu există o apărare perfectă, o metoda bună pentru creșterea securităţii este implementarea de unelte pentru identificarea ameninţărilor și blocarea acestora.Organizaţiile au nevoie de o unealtă care furnizează date despre celelalte unelte de securitate și corelează toate aceste date într-un singur incident care ajuta la detectarea și blocarea ameninţărilor complexe.

Protejarea organizațiilor mici și mijlocii

Firmele și agenţiile guvernamentale de mărime mică sau mijlocie sunt vizate de atacatori care folosesc medote sofisticate și complexe. WatchGuard furnizează apărare de nivel enterprise proiectată pentru nevoile organizaţiilor mici și mijlocii.