opswat_logo-rgb [Converted]

Tehnologiile dezvoltate de Opswat au scopul protejarii infrastructurilor folosind cele mai dezvoltate solutii de securitate folosind doar o singura solutie cu un singur panou de comanda pentru facilitarea controlului si crearii unui sistem de securitate  complet si redutabil.

MetaScan

Solutia de securitate principala oferita de Opswat este METASCAN – solutie unica prin cele 16 motoare de securitate diferite de la diferite companii care se ocupa cu dezvoltarea solutiilor de securitate, precum: Symantec, Kaspersky, AVG, McAfee etc.

MetaScan este o solutie flexibila de securitate pentru administratori IT, ISV-uri (internet service provideri), cercetatori in domeniul malware-ului, datorita faptului ca furnizeaza acces catre mai multe motoare de securitate intr-o singura solutie. Metascan poate sa scaneze arhive, sa detectze si sa eliminea malware-ul, sa puna in carantina fisiere si totodata poate detecta si preveni cele mai avansate amenintari.

MetaScan poate fi implementat pentru scanarea si analizarea datelor care vin de la servere de fisiere, servere de email sau alte surse, pentru prevenirea penetrarii retelei de catre malware si spyware sau prevenirea amenintarilor.

Cum funtioneaza Metascan

Dupa cum am mentionat anterior Metascan are mai multe motoare de scanare si detectare integrate in structura sa la nivel de API. Aceasta inseamna ca operatiunile de scanare sunt executate cu precizie uriasa si cu o performanta mult crescuta. Aceasta performanta nu poate fi egalata prin procedeul  de trimitere a fisierelor pe rand pentru fi scanate de mai multe motoare de cautare a malware-ului. Acest procedeu primitiv ocupa mult timp si multe resurse. Orice companie sau organizatie care doreste sa integreze in arhitectura sa de securitate mai multe solutii anti-malware create de firme precum AVIRA, BitDefender, Kaspersky Lab, Symantec folosind API-uri sau SDK-uri va observa ca MetaScan este raspunsul ideal la aceasta cerinta.

mata

Protectia aferita de MetaScan

Opswat precizeaza ca nici un motor de securitate nu este perfect deoarece fiecare motor isi are propriile slabiciuni si zone ”oarbe.” Aceasta problema este pe cale sa devina mai critica deoarece amenintarile sunt din ce in ce mai sofisticate pe zi ce trece iar sistemele de malware si spyware se schimba de la o zi la alta, astfel nici un motor de securitate nu va putea furniza protectie 100%. Opswat propune nu folosirea unui singur motor de securitate ci folosirea unui sistem care foloseste cat mai multe motoare de securitate si detectie. Prin utilizarea unui astfel de sistem riscul unui atac sau infectari cu malware este mult redus iar securitatea este imbunatatita semnificativ. Prin combinarea intr-o singura solutie a mai multor motoare de detectie si securitate de la furnizori precum: Kaspersky, BitDefender, Microsoft, Symantec ,McAfee  ratele de detectie a amenintarilor creste exponential iar atacurile create special pentru sisteme de operare precum Windows, Linux, Android pot fi prevenite.

De asemenea MetaScan elimina si problema gestionarii si licentierii tuturor acestor motoare de detectie si securitate deoarece toate aceste sisteme de protectie sunt integrate in Metascan si pot fi controlate de la un singur panou de comanda. Mai mult MetaScan se ocupa automat de actualizarea acestor motoare cu cele mai noi definitii aparute  iar scanarea fisierelor si traficului sa face folosind toate motoarele in acelasi timp nu pe rand pentru reducerea timpul si cresterea performantei.

Optiuni pentru Metascan

Metascan poate fi achizitionat sub mai multe forme.Aceste pachete depind de numarul de motoare de detectare integrate in solutie, astfel MetaScan poate fi achizitionat  cu unu, patru, opt, doisprezece sau saisprezece motoare de detectare. De asemenea exista si optiunea de achiztionare solutiei MetaScan intr-o forma customizata cu un numar de motoare si ce tipuri de motoare stabilite de catre client.

Dupa cum am mentionat anterior licentierea motoarelor de securitate si detectie este realizata de catre MetaScan astfel procedeul de licentiere este mult mai simplu si mai eficient din punct de vedere al timpului.

In ce domenii este folosit Metascan

Tehnologia solutiei MetaScan este foarte folositoare pentru serverele de upload deoarece administratorii IT pot implementa Metascan  in infrastructura de securitate  a unui astfel de server prin stabilirea unei politici de scanarea a tuturor documentelor, fisierelor, datelor cu Metascan pentru prevenirea unei infectii si protejarea infrastructurii IT.

De asemenea Metascan de la Opswat poate fi o solutie ideala pentru institutii financiare precum banci sau asigurari datorita faptului ca folosind aceasta solutie datele, fisierele, documentele vor fi scanate cu mai mult motoare de detectie iar riscul unui atac sau infectii este mult redus. Un atac de succes intr-o astfel de institutie poate avea consecinte extrem de grave atat pentru institutie cat si pentru clientii acesteia.

MetaScan poate fi folosit si in cercetarea si analiza malware-ului  datorita numeroaselor sale motoare de securitate care permit detectarea malware-ului mult mai rapid si mai eficient. Prin sistemul de detectie avansat MetaScan are o sansa mult mai mare sa identifice cod malware pe care alte solutii individuale nu ar putea.

Nu in ultimul rand Metascan poate fi implementat drept o solutie de securitate pentru securizarea email-ului. La fel datorita motoarelor de detectie si analiza Metascan este o solutie perfecta pentru un server de mail deoarece folosind MetaScan sansa unui atac reusit sau a unei infectii este redusa exponential.

Concluzie

Opswat a creat o solutie unica de securitate deoarece imbina mai multe solutii de securitate de la diferiti furnizori intr-o singura solutie completa care furnizeaza clientului un nivel de securitate avansat si foarte usor de utilizat. MetaScan este solutia ideala pentru multe intitutii de stat, financiare si firme medii si mari datorita tehnologiilor sale innovatoare.

Untitled-1