Unul dintre cele mai mari evenimente de conștientizare din Europa Centrală

Unul dintre cele mai mari evenimente de conștientizare din Europa Centrală

952

Constientizare-Trends-No-4Realizat de Swiss Webacademy, împreună cu Inspectoratul General a Poliţiei Române, Silensec si Bitdefender evenimentul din 23 septembrie a adunat 560 de copii și adolescenţi, însoţiţi de profesorii lor. Șeful Departamentului de preventie al Poliţiei Române s-a adresat copiilor, urmat de o prezentare «taylor made» susţinută de către specialiști Bitdefender și de diferite activităţi, dintre care merită menţionat quiz-ul «Stop.Think. Connect» dotat cu premii. De asemenea, o videoconferinţă a permis adolescenţilor să aibă un dialog în direct cu Dr. Szymon Vojcik, președinte Safer Internet Polonia și gazdele sale din World Child Online Protection Congress, care a avut loc la Varșovia în aceeași zi.

În cadrul aceluiași eveniment, mai multi adulţi au participat la seara de conștientizare dedicată publicului larg, unde specialiști ITU, SRI, IGPR și analiști internaţionali au vorbit despre soluţiile de bază necesare pentru a se proteja mai ales la folosirea smartphone-ului sau la utilizarea reţelelor de internet wireless publice.

În total, 980 de elevi și 110 adulţi au învăţat care sunt cele mai periculoase capcane ale mediului digital și, mai ales, cum să se apere în mod simplu și imediat…