WD Purple™ – Hard disk dedicat supravegherii video, pentru instalări optime

WD Purple™ – Hard disk dedicat supravegherii video, pentru instalări optime

854

Cybersecurity, este un termen cunoscut sub multe nume: securitatea computerelor, securitatea IT sau securitatea sistemelor de date. Afacerile din acest domeniu au reuşit, în ultimii ani, să atragă o atenţie deosebită, odată cu dezvoltarea importanţei calculatoarelor în viaţa noastră de zi cu zi. Această creştere a condus atât la folosirea unui număr ridicat de sisteme de computing, cât şi la apariţia frecventă de noi vulnerabilităţi. Pentru că, aşa cum ştim cu toţii, nu s-a inventat până în prezent un sistem de calcul care să nu poată fi spart.

Cum se traduce acest lucru pentru noi? Pur și simplu, datele noastre personale pot ajunge în mâinile unor persoane rău intenţionate destul de uşor. Pentru a limita aceste riscuri, diferite companii IT dezvoltă aplicaţii software pentru ca datele digitale ale persoanelor fizice sau ale companiilor să se păstreze în siguranţă.

Asta se întâmplă şi în industria hardware. Sistemele de securitate se bucură de o apreciere din ce în ce mai mare, integratorii şi distribuitorii din România orientându-se spre această industrie datorită beneficiilor directe şi clare, pe care produsele şi serviciile conexe securităţii le oferă utilizatorilor finali.

Pe scurt, tehnologiile de securitate au ajuns la un nivel de dezvoltare şi performanţă foarte ridicat. Un nivel ce trece graniţa securităţii în accepţiunea generală. Noile produse CCTV şi serviciile conexe au capacitatea de a deveni prietenii cei mai buni ai unui manager, care îl pot ajuta cu supervizarea întregului business şi inducerea de beneficii precum: o mai bună înţelegere a afacerii, securizarea profitului şi îmbunătăţirea managementului angajaţilor.

Nevoia de securitate

Un sistem de supraveghere video are atât rolul de a asigura bunurile oamenilor, cât şi de a ajuta companiile să devină mai eficiente. Cu privire la primul aspect, cel al asigurării bunurilor oamenilor, prima instalare de acest gen a avut loc acum 65 de ani. În 1950, diferite companii de securitate au început să instaleze şi să folosească camere de supraveghere pentru a identifica indivizii care intrau sau ieşeau din diferite clădiri şi pentru a analiza actele suspecte. Asftel, situaţiile în care cineva încearcă să comită infracţiuni, știind că este înregistrat video, sunt mult mai rare. Camerele video menţin siguranţa.

Cel de-al doilea aspect, al creşterii afacerilor, a avut parte de o dezvoltare uimitoare în ultimii ani, pe măsură ce caracteristicile tehnice au evoluat. De exemplu, proprietarul unui magazin se poate uita pe înregistrări și poate vedea fluenţa accesului, respectiv câţi oameni intră în magazin într-o zi, sau care sunt orele cele mai aglomerate, și, în funcţie de aceste date, își poate optimiza procesul de vânzare. De asemenea, poate formula concluzii în funcţie de felul cum se mișcă oamenii prin magazin pentru a ști unde să-și plaseze produsele aflate în promoţie. O altă utilizare pentru un manager al unei reţele de magazine este aceea de a folosi sistemele de supraveghere pentru a urmări de la distanţă activitatea tuturor angajaţilor.

Important de reţinut este faptul că, dată fiind disponibilitatea tot mai mare și costurile tot mai scăzute ale camerelor video, supravegherea video este acum accesibilă oricui. În momentul de faţă, există o soluţie pentru fiecare buget și fiecare scenariu.

Cele două scopuri de utilizare au o parte comună. Ambele au nevoie de unităţi de stocare performante.

Hard disk-uri de desktop vs. hard disk-uri dedicate supravegherii video

Hard disk-urile tradiţionale de desktop s-au dezvoltat continuu în ultimii ani şi nimeni nu poate contesta faptul că acestea sunt mai rapide, mai sigure, şi au o capacitate de stocare din ce în ce mai mare. Însă, unităţile cunoscute nu au fost create pentru a suporta condiţiile specifice unui sistem de supraveghere. Aceste sisteme trebuie să funcţioneze 24/7 şi să înregistreze nonstop. În plus, există posibilitatea ca o unitate de stocare de desktop PC să nu poată înregistra multiple cadre 4K, Full HD sau HD fără a pierde secvenţe. Mai mult, acestea au un consum mai mare de energie şi generează mai multă căldură.

Acest punct este de interes maxim pentru că temperatura în exces poate reduce drastic viaţa unui hard disk și, de asemenea, poate afecta negativ operaţiile de scriere/citire. Toţi aceşti factori conduc la un sistem de supraveghere ineficient, ţinând cont de faptul că unităţile de stocare integrate de sistemele de supraveghere scriu peste 95% din timp.

Unităţile de stocare dedicate supravegherii video folosesc firmware-uri speciale care le permit să fie stabile şi fiabile.

WD Purple™ – atunci când detaliile contează

Un element-cheie al sistemelor de supraveghere este reprezentat de soluţia de stocare utilizată – de fapt, această componentă poate fi decisivă în ceea ce privește eficienţa (sau ineficienţa) întregului sistem. Dacă sistemul este achiziţionat fără unitate de stocare, cumpărătorul ar trebui să evite tentaţia de a face economii tocmai la acest capitol. Nu rare sunt cazurile când utilizatorii instalează în sistemele de supraveghere hard disk-uri concepute pentru desktop pc-uri. Acestea nu au fost create pentru utilizare 24/7, nu sunt capabile să salveze capturi HD sau FHD de la camere multiple fără să piardă frame-uri, au un consum mai mare de energie şi generează mai multă căldură.

De interes major este acest fapt, întrucât temperatura în exces poate reduce drastic viaţa unui hard disk și, de asemenea, poate afecta negativ operaţiile de scriere/citire. Nu în ultimul rând, dacă se foloseşte o soluţie ieftină de stocare, acele cadre pierdute s-ar putea dovedi tocmai cele în care sistemul video filmase faţa unui răufăcător.

WD Purple™ este cea mai nouă linie de produse adusă seriei Color of Choice, creată de Western Digital. WD Purple™ sunt hard disk-uri create special pentru a fi integrate de sistemele de supraveghere, indiferent de aplicabilitatea acestora: supravegherea personală sau a bunurilor companiei. Produsul este disponibil în două variante, WD Purple™ şi WD Purple™ NV. Cea de-a doua versiune suportă maxim 64 de camere HD simultan, ceea ce permite activarea unui număr ridicat de transmiteri video, peste limitarea standard a sistemelor DVR. Prima versiune, WD Purple™, este testată şi recomandată pentru a fi folosită în sisteme de supraveghere cu maxim 8 bay-uri şi 32 de camere HD, simultan.

Specificaţiile-cheie ale liniei de produse WD Purple™

Hard disk-ul WD Purple™ arată ca o unitate de stocare clasică de desktop, cu suport SATA3 (6Gbps), dar, comparativ cu acestea, include o întreagă serie de factori care îl diferenţiază. Creat special pentru sistemele de supraveghere video, acesta poate funcţiona, în parametri optimi, 24/7. Majoritatea unităţilor destinate calculatoarelor desktop au fost dezvoltate pentru a funcţiona în medie opt ore pe zi. Printre tehnologiile integrate de Purple™ se numără AllFrame și Advanced Format Technology (AFT). Prima este o tehnologie care ajută la reducerea numărului de imagini pierdute printr-o soluţie de politici de administrare a memoriei cache. Cadrele lipsă reprezintă o problemă foarte serioasă atunci când este nevoie de redarea și analizarea filmărilor de securitate importante. Cea de-a doua tehnologie permite folosirea unui format media mai eficient, care oferă materiale video la o calitate superioară.

O altă specificaţie importantă a noilor unităţi este consumul redus de energie. Hard disk-ul WD Purple™ folosește tehnologia proprietară IntelliSeek care calculează vitezele optime pentru a limita consumul de energie și a reduce zgomotul și vibraţiile. Când investești într-un hard disk pentru supraveghere video premium, îţi faci mai puţine probleme și te bucuri de avantaje o perioadă mai lungă de timp.

La fel de importantă este şi compatibilitatea dintre hard disk și sistemul de securitate. De exemplu, cele mai multe dintre sistemele de supraveghere vibrează. Dacă hard disk-urile instalate nu au fost proiectate să reziste la vibraţii, cel mai probabil, se vor strica repede. WD Purple™ a fost testat pentru compatibilitate cu o gamă largă de sisteme de supraveghere şi au fost create pentru a înlocui modelele care nu rezistă în mediile dure, care solicită supraveghere video non-stop la înaltă definiţie.